Kortingsbon energiezuinige koelkast of wasmachine

De netbeheerders van elektriciteit bieden jaarlijks een kortingsbon van 150 euro aan beschermde afnemers, voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast.

Zuinige koelkasten (A+- of A++) en wasmachines (AAA) verbruiken jaarlijks een pak minder elektriciteit. Anderzijds zijn ze ook duurder. De kortingsbon dekt deze meerkost.

Heb ik recht op een kortingsbon?

Als u een beschermd afnemer bent, dan hebt u recht op de kortingsbon. In de folder 'Recht op het sociaal tarief' van de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie vindt u een volledig overzicht van personen die beschermd afnemer zijn.

Hoe kan ik de kortingsbon aanvragen?

Om de kortingsbon te ontvangen, vult u het aanvraagformulier van Eandis in. Het aanvraagformulier vindt u hier.

Voeg hierbij het sociale attest, afgeleverd door de instantie die u het recht op het sociaal tarief toekent, en stuur dit alles op naar Eandis. Is uw aanvraag gegrond? Dan stuurt Eandis uw persoonlijke kortingsbon op via een aangetekende brief.
 

Hoe kan ik de kortingsbon gebruiken?

Vraag de kortingsbon aan vóór de aankoop van uw nieuwe toestel. De meeste elektrowinkels accepteren de kortingsbon. Vraag zeker na in uw winkel of zij de kortingsbon aanvaarden voor u een toestel bestelt of voor u zich naar de kassa begeeft.
 

Heeft u hulp nodig?

Wilt u graag hulp bij het invullen van het aanvraagformulier of bij het opvragen van het sociale attest? Contacteer dan uw maatschappelijk werker als u cliënt bent van het OCMW. Bent u geen cliënt, contacteer dan de sociale dienst.